25 March 2010

Salade nicoise met gegrilde tonijn


Het is eindelijk lente! Tijd voor een salade. Deze bekende klassieker is extra lekker door de versgegrilde tonijn (nee geen blikje dus!). Een heerlijke zomerse maaltijd, lekker met wat knapperig stokbrood erbij.

Wat heb je nodig (2 personen):
2 tonijnfilets
1/2 krop (ijsberg)sla
handje sperziebonen
stuk of 10 kerstomaatjes
10 krieltjes
handje olijven
2 hardgekookte eieren
peper, zout
olijfolie, azijn, mosterd
2 eetlepels mayonaise

Recept:
Maak de sperziebonen schoon, halveer de krieltjes en kook ze samen in een pan met wat zout
Kook de eieren
Halver de kerstomaatjes en de olijven
Was de sla en maak goed droog, scheur of snij kleiner en verdeel de sla over 2 grote borden of (nog beter) 2 schalen
Maak ondertussen in een grote kom de vinaigrette van olijfolie, azijn, beetje mosterd, mayonaise en wat peper en zout
Giet de sperziebonen en de krieltjes af en voeg ze bij de vinaigrette. Schep het geheel goed om en laat intrekken (doordat de groenten nog warm zijn nemen ze de dressing goed op)
Zet de grillpan aan
Verdeel de sperziebonen/krieltjes met de dressing over de sla
Verdeel er de tomaatjes, de olijven en de eieren over
Lepel er nog wat van de overgebleven dressing over
Grill de tonijn kort op de grillpan en plaats op het midden van de salade
Bestrooi met zout en peper uit de molen

* je kunt natuurlijk ook gewoon een blikje tonijn gebruiken ipv verse tonijn.........

No comments: