10 December 2009

Omelet met feta, tomaatjes en champignons

Omdat we vandaag flink laat thuiskwamen uit Parijs (zie bericht hieronder) en geen zin hadden in een vies broodje (of McDonalds) onderweg, flanste ik bij thuiskomst snel deze heerlijke, lichte en toch gezonde maaltijd in elkaar.

Wat heb je nodig (4-5 personen):
8 eieren,
4 flinke eetlepels hüttenkäse,
zout en peper, een scheutje olijfolie,
bakje gemengde paddenstoelen
1 teentje knoflook, geperst of geraspt
10 gehalveerde kerstomaatjes
150 g feta in blokjes

Recept:
Klop de eieren los met de hüttenkäse en wat zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Roerbak de paddenstoelen met de knoflook.
Voeg het eimengsel toe en laat de omelet in een 10 minuten grotendeels stollen.
Verwarm de grill voor.
Bestrooi de omelet met de tomaatjes en feta.
Zet de pan een paar minuten onder de hete grill tot de omelet volledig gestold en goudbruin is.

Dien op met geroosterd brood en eventueel nog een salade.

No comments: