04 January 2008

Quiche met prei en spekjes

In de serie quiches heb ik hier nog zo'n succesnummer: een quiche met prei en uitgebakken spekjes.

Wat heb je nodig:
Bladerdeeg
Boter om in te vetten
Olijfolie
500 gr. prei in ringen gesneden
100-150 gr. spekreepjes
3 eieren
250ml. melk of room
zout, peper

Recept:
Verwarm de oven voor op 350 F of 220 C
Bak de spekreepjes krokant en laat uitlekken op een stuk keukenpapier
Bak de prei in de olijfolie
Beboter een quichevorm en bekleed met het bladerdeeg
Verdeel de prei en de spekjes in de quichevorm
In een kom mix de melk met de 3 eieren
Voeg evt. peper en zout toe, naar smaak
Schenk over de prei en spekjes
Bak de taart in 45 minuten in de oven



Quiche in voorbereiding



Het eindresultaat

Lekker met een groene salade of gekookte krieltjes of gewoon zo, als lunchgerecht bijvoorbeeld.

2 comments:

Anonymous said...

Welk bladerdeeg gebruik je? Hoe noem je dit in het Engels (heb altijd moeite om keukentermen te vertalen)?

En wat zijn krieltjes? Een soort aardappeltjes?

Wil dit echt eens uit proberen...

Groetjes,

Sylvia said...

@hilde: je kunt gewoon "pie-crust" gebruiken voor een quiche. Het lijkt net of je er alleen zoete taarten mee kunt bakken maar hartige taarten lukt ook erg goed. Het zit net als in Belgie opgerold per 2 stuks in een doosje en je kunt het goed invriezen. Alleen het bakpapier wat er dan in Belgie omheen zit zit er hier niet bij. Je vindt het in het koelvak, meestal bij de croissaint deeg enzo.
Krieltjes zijn kleine aardappeltjes die je in de schil kunt koken en met schil en al opeet. Erg lekker met een beetje (zelfgemaakte) mosterdsaus. Hier neem ik altijd (hoe toepasselijk) "Dutch yellow potatoes", ze zitten in zo'n klein netje.
Groeten en succes met de quiche
Sylvia